Vad gör Oticon?

• Världsledande hörapparater och tillbehör

• Ledande vetenskaplig forskning om hörselnedsättningar

• Material och anpassningsprogramvara för audionomer

Vår vision

En värld där hörselnedsättning inte innebär begränsningar.


Vår mission

Vi utmanar konventionerna och tänjer på teknikens gränser för att förändra livet för personer med hörselnedsättning.

Grundat på omsorg

År 1904 hjälpte Hans Demant sin hustru Camilla med världens första elektroniska hörapparater och lade därmed grunden för ett arv av livsförändrande teknologi som lever vidare än idag. Över 120 år senare är Oticons position som marknadsledare inom audiologi ett bevis för vår filosofi som är att leda innovation grundad på omsorg. 

Vår teknologi hjälper människor världen över med sin hörselnedsättning och våra banbrytande upptäckter om den mänskliga hjärnan fortsätter att omdefiniera vad som är möjligt. Men det är bara början. På Oticon har vi ett orubbligt fokus att förverkliga vår vision av en värld där hörselnedsättning inte innebär några begränsningar.


Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få insikt i hur hörseln fungerar, tips och råd för hur du bäst tar hand om din hörsel samt relevant information om nya produkter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Hur är Oticon som företag?

Skrolla ned för att se vad som definierar Oticon

Öppna och nyfikna

Oticon slutar aldrig att utforska och lära mer om hörselnedsättningar. Vi har ett nära samarbete med över 13 000 audionomer och användare av hörapparater som hjälper oss att bättre förstå vad människor behöver och önskar.

Dessutom bedriver vi vetenskaplig forskning på vårt forskningscentrum, Eriksholm. Våra upptäckter visar oss hur vi kan göra saker annorlunda och utveckla framtidens hörapparater.

Upptäck hur hörseln fungerar

Vår unika BrainHearing™-filosofi

Vi har ett annorlunda perspektiv på hörselnedsättning: Vi börjar med hjärnan. Förklaringen är att du egentligen hör med din hjärna – inte med dina öron.

Genom att förstå hur hjärnan uppfattar och tolkar ljud kan vi bättre hjälpa människor med hörapparater. Vi kan också förstå hur hjärnan kan skyddas mot risker relaterade till hörselnedsättning som exempelvis försämring av kognitiva förmågor.

Upptäck hur BrainHearing kan hjälpa dig

Ledande inom teknologi

På Oticon tänjer vi alltid på teknologins gränser så att vi kan förbättra livet för personer med hörselnedsättning.

Våra innovationer är ett resultat av att vi sätter högre mål. Medan andra nöjer sig med traditionell riktverkan, var vi först med en ljudupplevelse i 360°.

Vi strävar alltid efter att göra det omöjliga – och vi utmanar konventionerna för att lyckas. Vi är övertygade om att det gör oss till den teknologiska ledaren i hörselbranschen.

Upptäck Oticons innovativa hörapparater?

Engagemang för användare

Vi är djupt engagerade i att underlätta livet för personer med hörselnedsättning, från att man upptäcker sin hörselnedsättningen och vidare genom sin hörselresa.

Eftersom vi har djup förståelse för behoven hos dagens hörapparatsanvändare, tar våra hörapparater och tillbehör ljudkvalitet till en högre nivå. De förbättrar talförståelsen, minskar lyssningsansträngningen och är lätta att använda varje dag.

Lyssna till användare av hörapparater

I samarbete med audionomer

Det krävs utbildade experter för att förstå din hörselnedsättning och för att anpassa dina hörapparater efter dina unika behov. Audionomerna fyller en viktig roll för att Oticons hörapparater ska kunna prestera efter sin fulla potential och ge maximalt stöd i olika situationer.

Vi gör allt vi kan för att din audionom ska kunna hjälpa dig. Vi erbjuder utbildning i högsta kvalitet, världsledande produkter och stöd varje steg på vägen.

Hitta en hörselklinik nära dig?

Är du en audionom? Klicka här för våra sidor för audionomer

  • Kontakta oss

    Kontakta närmaste Oticon-kontor.

  • Se Oticons hörapparater

    Upptäck våra senaste hörapparater.

  • Hitta en hörselklinik nära dig

    Klicka här för att hitta en hörselklinik nära dig.