Anledningar till ett möte med din audionom

Lästid: 1,5 min.
29-01-20

Att komma igång med en bra rutin redan från början när du använder hörapparater är mycket viktigt. Med kan finnas skäl till varför du kan behöva kontakta din audionom för att prata om dina hörapparater eller din hörsel.  

 

Om du upplever ihållande klåda under eller efter att du bär dina hörapparater kan det bero på att din hörsnäcka har fel storlek. Det kan också vara en allergisk reaktion. Även om våra hörapparater är noggrant testade för allergier, kan vissa användare fortfarande vara känsliga för silikon- och akrylmaterial som ofta används i domer och insatser.

 

Det kan finnas flera förklaringar till att du får ont av dina hörapparater – rådfråga din audionom om detta. Du kan behöva en annan storlek på domen, tråden i örat kan vara för kort och den individuella insatsen kan skava.

 

Du ska kunna märka och höra en tydlig skillnad med dina hörapparater. Om inte bör du absolut kontakta din audionom för en utvärdering. Vanliga orsaker är att hörapparaterna är tilltäppta, fel insatta eller behöver justeras.

 

Om höga ljud gör ont i öronen eller ger dig obehag kan dina hörapparater behöver justeras och det är en mycket god anledning att kontakta din audionom.

 

Att sätta in dina hörapparater på rätt sätt kan göra stor skillnad. Om du känner att du inte är säker på exakt var i örat de ska sitta, eller om de inte känns säkra i örat och faller ut för lätt, be din audionom om hjälp.