ConnectClip

Trådlös mikrofon och headset i en allsidig lösning

Förvandla dina Oticon hörapparater till ett trådlöst stereo-headset med ConnectClip, så att du kan ringa handsfree-samtal och lyssna på din favoritmusik från din telefon. Du kan även använda ConnetClip som en extern mikrofon för att lyssna på någon som talar en bit ifrån dig. Dessutom kan du använda ConnectClip som en diskret fjärrkontroll till dina hörapparater.

ConnectClip förvandlar dina hörapparater till ett trådlöst stereo-headset

Få ljudet från din smartphone, surfplatta eller dator direkt till båda dina öron med ConnectClip. Enheten använder Bluetooth®-teknik för att ansluta dina hörapparater till den enhet du önskar, samtidigt som ConnectClip fungerar som en mikrofon som fångar upp allt du säger. Det förvandlar dina hörapparater till ett trådlöst headset med alla de fördelar som handsfree-samtal innebär.

ConnectClip låter dig överföra musik från vilket enhet som helst direkt till din öron. Ljudet är i stereo vilket ger en fylligare och mer detaljerad ljudupplevelse.

ConnectClip fungerar även som extern mikrofon, vilket innebär att den kan användas av den du talar med för att höra personens röst klart och tydligt i dina hörapparater.

Upplev friheten med handsfree-samtal

Hörapparater kan göra det komplicerat att ringa handsfree-samtal med headset, vilket kan vara ett problem när du vill använda händerna till annat, som att köra bil eller laga mat.

ConnectClip överför samtalet direkt till båda dina hörapparater samtidigt som den inbyggda mikrofonen tydligt överför det du säger till personen du pratar med. Funktionen för brusreducering säkerställer att din röst hörs tydligt, även om du befinner dig i en bullrig miljö.

Vill du veta mer om ConnectClip?

Kontakta din audionom

Den externa mikrofonen hjälper dig att höra det som är viktigt

Har du svårt att höra vad en föreläsare säger eller besvär att följa med i samtal i en bullrig restaurangmiljö? En extern samtalsmikrofon kan vara precis vad du behöver för att höra bättre - de är särskilt användbara i bullriga situationer eller när den som talar är en bit bort.

Med ConnectClip lämnar du bara över den diskreta mikrofonen till personen som talar för att höra hans eller henns röst klart och tydligt i dina Oticon hörapparater. Den externa mikrofonen kan hjälpa dig i fler besvärliga ljudmiljöer, som exempelvis:

 • Föreläsningar och klassrum
 • Tal på bröllop, födelsedagar och högtider
 • I bilen
 • På en bar eller bullrig restaurang
 • Jobbmöten

Vilka mobiltelefoner kan användas med ConnectClip?

Se översikten över de olika mobiltelefonerna

Ringa videosamtal med en Bluetooth-mikrofon

ConnectClip använder Bluetooth-teknik för att ansluta till din mobiltelefon, dator eller surfplatta. Det möjliggör för dig att hålla kontakten med familj och arbetskollegor via videosamtalstjänster som Skype och Facetime. Med dina Oticon hörapparater har du ett par stereohörlurar och ConnectClip blir din mikrofon.

Ge ditt barn tillgång till mera ljud

Om ditt barn har kompatibla Oticon-hörapparater kan du använda ConnectClip som fjärrmikrofon för att trådlöst överföra ljud direkt till barnets öron.

Oticon ConnectClip är idealisk för barn i svåra situationer där de behöver mer hjälp att höra, till exempel när de inte kan se personen som talar eller befinner sig på ett visst avstånd.

 • På lekplatsen

 • I bilens baksäte

 • I klassrummet

 • I barnvagnen

Samtal via din datorn

 • Använd ConnectClip för att överföra ljudet direkt till dina hörapparater när du pratar via Skype, Lync etc.

 • Hör rösten från den du pratar med direkt i dina hörapparater samtidigt som du hör ljuden i din omgivning.

Om din enhet inte har stöd för Bluetooth tillhandahåller vi en liten och robust USB-dongel.

Styr dina hörapparater med fjärrkontroll

Du kan använda ConnectClip som fjärrkontroll. Det gör att du smidigt och diskret kan justera volymen på dina Oticon hörapparater, byta program och sätta på och stänga av dem.

Se alla våra trådlösa tillbehör

Tekniska specifikationer

Mikrofonens räckvidd:

När ConnectClip används som extern mikrofon kan den överföra ljud till ett par Oticon hörapparater på upp till 20 meter avstånd.

USB-dongel med Bluetooth:

ConnectClip använder Oticon USB-dongel för att ansluta till din dator och andra enheter som inte har en stabil Bluetooth-anslutning. Det ger en räckvidd på upp till 10 meter från din enhet.

Storlek:

53 x 27 x 18 mm

Vikt:

27 gram

 

 

Vill du veta mer om ConnectClip?

På supportsidorna för ConnectClip hittar du vanligt förekommande frågor och det finns även många instruktionsfilmer sorterade efter kategori.

Besök supportsidorna för ConnectClip

 • ConnectClip för ungdomar

  Hör din lärares röst direkt i dina Oticon hörapparater – du behöver inte längre sitta längst fram för att höra.

 • App för dina hörapparater

  Styr dina Oticon hörapparater med en app i telefonen: justera volymen, byt program och mycket annat.

 • Hitta en hörselklinik nära dig

  En audionom kan testa din hörsel och ta fram en behandling som passar just dig.

 • Första gången du använder hörapparater

  Du kanske upptäcker ljud som du inte har hört på länge och inser att du är mer uppmärksam på din omgivning.