Oticon Opn Play™

Öppna ditt barns värld med Oticon Opn Play

Nya Oticon Opn Play hjälper
barnet att vara just det - ett barn

Som förälder till ett barn med hörselnedsättning har du säkert en hel del funderingar: Hur ska mitt barn klara sig på dagis eller i skolan? Kommer hen få vänner? Hur ser framtiden ut? Oticon Opn Play är äntligen den avancerade hörapparat som kommer tillåta ditt barn att lära, växa, leka och må bra.

Öppna upp ditt barns värld och låt hen leka och ha kul med sina kompisar - låt hen drömma om framtiden. Precis som alla andra barn.

Ge ditt barn bättre möjligheter till lärande

Barn är nyfikna på världen omkring dem. En del av den upptäckten sker genom hörseln. Barn med hörselnedsättning behöver dock mer stöd att lära sig nya ord och utveckla sociala färdigheter och språkkunskaper. Ju tidigare de får hjälp, desto bättre.

Så kallat situationsbaserat lärande uppstår när barn lär sig från vad som sägs omkring dem, snarare än genom direkt undervisning. Därför är det viktigt att barnen kan skilja tal från bakgrundsbuller. Oticon Opn Play ger ditt barn med hörselnedsättning de rätta förutsättningarna för att ge mening till ljud.

Läs mer om lärande

Öppna upp till ett genombrott inom hörselvård
för barn och ungdomar

Oticon Opn Play ger ditt barn 360º tillgång till världen och hjälper till att skilja mellan meningsfullt och irrelevant störande ljud.

Ny teknik förbättrar talförståelsen i bullriga miljöer och stöder situationsbaseratlärande genom att ge ditt barn tillgång till flera personer som pratar samtidigt.

Från traditionell teknologi till ett revolutionerande öppet ljud

Före Oticon Opn Play kunde ditt barn få tillgång till för mycket olika ljud och buller, oavsett om ljuden var relevanta eller inte, om ditt barn anpassats med en hörapparat med traditionell rundupptagande teknik. Eller så använde ditt barn hörapparater med traditionell riktverkan som stänger ute ljud och begränsar möjligheter till lärande.


Oticon Opn Play är en utveckling från att lyssna på världen till att verkligen förstå sig på världen. Den banbrytande innovationen låter ditt barn njuta av en fullt balanserat ljudbild.

Teknikrevolution

Hur ditt barn kan få tillgång till ljudet i 360º

Funktionen OpenSound Navigator™ öppnar ditt barns värld. Den ger ditt barn 360° åtkomst till världen och hjälper ditt barn att skilja mellan meningsfullt och irrelevant störande ljud, utan att minska omgivningsljud som är viktiga för situationsbaserad inlärning och säkerhet.

OpenSound Navigator gör det lättare för hjärnan att bestämma vem och vad man ska lyssna på och att behålla uppmärksamheten i olika situationer. Detta är ett utmärkt stöd för ditt barn i skolan, på lekplatsen eller i trafiken.

Upp till 30% bättre talförståelse*

Testresultat visar att den banbrytande tekniken i Oticon Opn Play erbjuder upp till 30% förbättrad taligenkänning - även bortvänd från personen som pratar.

Eftersom barn är livliga och kanske inte alltid står vänd mot den person som talar är detta en stor fördel. Oticon Opn Play minskar också barns ansträngning för att lyssna, så att de kan fokusera på andra aktiviteter som lärande.

Läs mer om våra testresultat

Ng 2017, Oticon Whitepaper

Äntligen en optimal anpassning utan risk för återkoppling*

En välanpassad hörapparat är nyckeln till optimal språkutveckling och hörsel. Hittills har hantering av återkoppling ofta krävt en kompromiss mellan optimal förstärkning och att undvika återkoppling (ett visslande ljud). OpenSound Optimizer™ är lösningen**.

Med den banbrytande OpenSound Optimizer kan audionomer nu ge ditt barn optimal förstärkning utan risk för återkoppling. Detta höjer komforten betydligt.

Oticon Opn Play förhindrar irriterande feedback innan det uppstår

Att ge barnen den förstärkning de behöver kan orsaka irriterande pipande ljud när något kommer för nära hörapparaten. Detta kallas återkoppling. Växande öron och situationer där barn leker, kramas, eller täcker öronen med saker som mössor och annat, kan skapa detta irriterande ljud. Återkoppling har alltid varit ett stort problem - tills Oticon Opn Play.

Den banbrytande proaktiva tekniken i Oticon Opn Play förhindrar denna återkoppling, innan den uppstår och utan att kompromissa med ljudkvalitet och tydlighet*. Det hjälper ditt barn att enkelt följa med i samtal, utan att behöva oroa sig för irriterande "pip", vilket är viktigt för språkutvecklingen,.

 

* För anpassning, enligt bästa praxis

** Callaway 2019, Oticon Whitepaper

Anslut ditt barn till världen

Oticon Opn Play ansluter omärkbart till moderna smartphones och surfplattor. Förvandla ditt barns hörapparat till ett högkvalitativt headset med tillvalet ConnectClip. Det ger ditt barn tillgång till trådlös överföring av musik, film, telefonsamtal och mer från smartphones, surfplattor och bärbara datorer.

 • ConnectClip

  Oticons ConnectClips fjärrmikrofon gör det lättare för ditt barn att kommunicera med vänner och familj i situationer med avstånd eller buller. Till exempel i klassrummet, i bilen, på lekplatsen eller när du går med ditt barn i barnvagn.

  Läs mer

 • Amigo FM

  Det kan vara svårt för ditt barn eller ungdom att höra lärarens röst i bullriga klassrum. Amigo FM är utformad för att hjälpa ditt barn att överbrygga effekterna av avstånd och buller, så att hen kan höra så mycket av det som sägs som möjligt.

  Läs mer

 • Oticon ON-app


  Appen erbjuder ett brett utbud av funktioner som ger ytterligare mervärde till den enastående audiologin i Oticon Opn Play.

  Kontrollera enkelt batteriets status och du eller ditt barn kan lätt ändra volym och byta mellan program, inställningar och annat. Appen innehåller också funktionen "hitta min hörapparat" om man skulle råka tappa dem.

En högpresterande produktfamilj

Du och ditt barn kan välja mellan fyra olika modeller och en rad olika färger. Alla är utformade för att öppna ditt barns värld och ge oöverträffat stöd.

Upptäck de olika Oticon Opn Play-modellerna

Kraft hela dagen - varje dag

Oticon Opn Play miniRITE R hörapparater kommer med en elegant toppmodern laddare och uppladdningsbara batterier med lång livslängd. Allt ditt barn behöver göra är att placera hörapparaten i laddaren i tre timmar, för en hel dags hörsel, inklusive trådlös överföring av ljud.*

*Lithiumjonbatteriets prestanda varierar beroende på grad av hörselnedsättning, livsstil och streaming.

Upptäck Oticons uppladdningsbara hörapparater

Utvecklad för att klara
barns påfrestningar

Hörapparaten Oticon Opn Play erbjuder enastående hörselvård utan att äventyra barnets säkerhet och välbefinnande.

Tålig

Hörapparaten Oticon Opn Play har utformats med fokus på barns aktiva liv och säkerhet.


Petsäkert batterifack

Säkert skydd för att hålla batteriet utom räckhåll för nyfikna fingrar.


Fri från allergener

För att minimera allergier har vi uteslutit mer än 200 potentiellt skadliga material, inklusive ftalater. Våra hörapparater är målade med biokompatibel färg och är helt hypoallergena.

IP68-certifierade

Oticons hörapparater är IP68-certifierade för att säkerställa damm- och vattenbeständighet. De är fuktsäkra och tål varierande temperaturer.


LED-indikator för extra säkerhet

LED-indikatorn håller omgivande personer och lärare informerade om batteriets status.

Hitta en audionom nära dig

Tala med en audionom nära dig för en hörundersökning av ditt barn, få råd om Oticon Opn Play och mycket mer.

Hitta en hörselklinik

 • Därför är barns hörsel så viktig

  Barn använder hörseln för att lära sig tala, läsa och skriva, och inte minst för att utveckla sociala färdigheter.

 • Förälder till barn med hörselnedsättning

  Hur upprätthåller du en balans mellan beskydd och uppmuntran så att ditt barn kan ta del av allt som livet har att erbjuda.

 • Stöd för föräldrar

  Du som förälder kan göra mycket för att underlätta ditt barns liv.

 • Barnets miljö och sociala liv

  Hjälp ditt barn att förstå vikten att använda hörapparat och motivera dem att ta ansvar