BrainHearing™ – för bättre hörsel

BrainHearing är Oticons unika perspektiv för att hjälpa personer med hörselnedsättning att nå sin fulla hörselpotential. Allt börjar med hjärnan.

Vi sätter hjärnan främst

När vi utvecklar hörapparater utgår vi främst från hjärnan. Det eftersom man hör med hjärnan och inte med öronen.

Detta är ett helt unikt perspektiv och som har resulterat i utvecklingen av Oticon Opn™. Genom att sätta hjärnan främst har vi brutit konventionerna för traditionell hörapparatsteknik och hjälpt våra användare att få tillgång till en öppnare värld av ljud.

Traditionella hörapparater stänger ute ljud och med det även livet

Den revolutionerande tekniken i Oticon Opn gör att användarna kan öppna upp en värld av ljud

Traditionella hörapparater använder smal riktverkan för att förtydliga tal som kommer rakt framifrån. Alla andra ljud – både tal och buller – dämpas, vilket
ger en avskalad och onaturlig lyssningsupplevelse. Till skillnad från traditionell teknik kan Oticon Opn hantera flera samtidiga talare eftersom
den är tillräckligt snabb och precis för att analysera och följa komplexa ljudlandskap, samtidigt som den håller sig öppen för alla relevanta ljudkällor.

I den här filmen kan du upptäcka hur Oticon Opn öppnar upp en värld av ljud

Upptäck Oticon BrainHearing

Vad är BrainHearing?

Det är att ge hjärnan vad den behöver för att höra bättre

Oticons hörapparater ger hjärnan vad den behöver för att kunna tolka och förstå ljuden som överförs från öronen. Vi kallar det BrainHearing. Hjärnan får bättre förmåga att lokalisera ljud, separera ljud från störande brus, fokusera på relevanta ljud och känna igen ljud.

Genom att fokusera på hjärnan minskar vi också den kognitiva ansträngning som krävs för att höra, så att mentala resurser frigörs för andra mentala processer, som att t.ex. komma ihåg vad som sägs i ett samtal. 

Upptäck hörapparaten Oticon Opn

Den första hörapparaten som är tillräckligt snabb för att ge stöd till hjärnan.

Oticon Opn med BrainHearing-teknik är tillräckligt snabb för att ge stöd till hjärnans naturliga processer för att tolka och förstå ljud och samtidigt ge användaren en öppen ljudupplevelse. Med sina många valmöjligheter vad det gäller färger och modeller finns det en Oticon Opn för alla.

Upptäck tillgängliga färger och modeller

96 % hör bättre med Oticon Opn

Vad tycker användarna om Oticon Opn?

96 % av användarna uppger att de hör bättre med hörapparaten Oticon Opn och 81 % uppger att de förstår mer av vad som sägs med mindre ansträngning.*

”Jag känner att jag lever igen. Nu kan jag delta i alla de samtal som jag tidigare hamnade utanför.” – Eugène Goetz, användare av Oticon Opn

Hör fler användares berättelser

* Beck D.L., Porath M., Consumer Responses to the Oticon Opn Hearing Aid. Hearing Review. 2017;24(1):26.