Ansluta dina hörapparater till en dator eller surfplatta

Överföra ljud från datorer och surfplattor trådlöst via Bluetooth eller via en minitelesladd till Streamer Pro
Med ConnectLine kan du enkelt överföra ljud från en lång rad datorer och surfplattor direkt till dina hörapparater –
för information eller underhållning. Du kan ansluta Streamer Pro till din dator eller surfplatta på två sätt:

• Trådlöst via Bluetooth.

• Ansluten till datorn via minitelesladden som är ansluten till Streamer Pro.

Koppla ihop Streamer Pro trådlöst via Bluetooth

Vissa datorer och surfplattor har en inbyggd Bluetooth-funktion som möjliggör en trådlös anslutning mellan enheten och Streamer. Innan du kan använda Streamer tillsammans med andra enheter, måste de båda enheterna kopplas ihop.

Se hur du kopplar ihop din dator med Streamer Pro här:

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=98efcf7d322e57935e37d69f41640c6f&source=embed&photo%5fid=13003685" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Om du har problem med att koppla ihop Streamer Pro via en sådan Bluetooth-anslutning, kan du i stället ansluta Streamer via en minitelesladd. Använd gärna en Sennheiser BTD800 USB-dongel som är enkel att koppla ihop med Streamer Pro. (läs mer nedan)

Ansluta Streamer Pro
via en minitelekontakt

Med en minitelesladd kan du ansluta Streamer till din dator eller surfplatta. Du ansluter helt enkelt sladden till enhetens minitelekontakt (ljudutgång), och sedan är det bara att köra igång.

Här kan du se hur du gör

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=8a8da28e487dd7a0680d0d736e89d2f3&source=embed&photo%5fid=13003677" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Mer support

Du hittar fler instruktioner om hur du använder datorer och surfplattor tillsammans med Streamer Pro och äldre versioner av Streamer här:

Så här ansluter du via en Bluetooth-dongel

Komma igång med ConnectLine och Sennheiser BTD800 Bluetooth-dongel

Många av dagens datorer har inbyggt Bluetooth för headset-funktionalitet – så att man kan använda Internet-telefoni och live video – eller hörlursfunktionalitet för ljudlyssnande. Men eftersom det finns många olika sätt att implementera både programvara och Bluetooth-hårdvara, kan det vara knepigt att upprätta en användbar anslutning till Streamer.
Därför rekommenderar vi att du använder Sennheiser BTD800-dongeln tillsammans med Streamer Pro eftersom den förenklar användning av Bluetooth med datorer och ConnectLine.

Installera Sennheiser BTD800 Bluetooth-dongel

Läs noga igenom bruksanvisningen till BTD800 före installationen, eftersom USB-dongeln automatiskt befinner sig i ihopkopplingsläget när den sätts in i datorn för första gången.

Se här hur du installerar dongeln i datorn:

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=cd6943ec4b4d5ace72cc3f80c22f7871&source=embed&photo%5fid=13003649" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Koppla ihop Streamer Pro med Sennheiser BTD800

När du är klar, kontrollera att Streamer befinner sig i ihopkopplingsläget eller att du är redo att försätta Streamer i ihopkopplingsläget när du väl satt in BTD800-dongeln.

Se här hur du kopplar ihop enheterna:
[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=0a4f5fd567818f709d77a784e4ab8530&source=embed&photo%5fid=13003663" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Mer support

Du hittar fler instruktioner om hur du använder Sennheiser BTD800 tillsammans med Streamer Pro här:

Fler hämtningar, vanliga frågor och svar samt filmer