Hör tydligt på offentliga platser där du ser symbolen för teleslinga.

Idag har många offentliga platser som biografer, teatrar och museer installerade teleslingor. Det betyder att du trådlöst kan överföra ljud direkt till dina hörapparater för en lyssningsupplevelse av hög kvalitet - både för underhållning och utbildning.

Signalen från teleslingan fångas upp via en telespole som kan finnas i dina hörapparater.

Vissa hörapparater har en inbyggd telespole, men inte alla. Du kan ansluta till teleslingor med eller utan telespole genom att följa anvisningarna på denna sida.

Vill du veta om dina hörapparater har en telespole? Fråga din audionom.

Hörapparater med telespole

Om dina hörapparater har telespole slår du helt enkelt på telespoleprogrammet för att ta emot ljud.

Hörapparater utan telespole

Om dina hörapparater inte har telespole kan du ansluta trådlöst till ljud via en teleslinga.

Då behöver du en extra enhet - antingen EduMic eller Streamer Pro - beroende på om dina hörapparater har Bluetooth® eller inte.

Välj vilket alternativ som passar dig.

Behöver du hjälp? Se dina hörapparaters bruksanvisning, kontakta din audionom eller läs våra tips för att ta reda på om dina hörapparater har Bluetooth

Om dina hörapparater har Bluetooth kan du ansluta till teleslingor med EduMic.

EduMic har en telespole som tar emot ljudet från teleslingor och sedan överför kvalitetsljud direkt i öronen via dina hörapparater.

När du har parkopplat EduMic med dina hörapparater:

1. För att ansluta till en teleslinga stänger du av EduMic och håller in knappen på enheten i tio sekunder tills indikatorn blir lila.

2. Stäng av ljudet på ljudöverföring med ett kort tryck. Tryck igen för att sätta på ljudet igen.

3. När du vill koppla bort dig från teleslingan håller du in knappen i två sekunder tills statusindikatorn släcks.

Läs mer om Oticon EduMic här.

Få svar på dina frågor här

Med ConnectLine Streamer Pros inbyggda telespole behöver du bara trycka på en knapp för att anslutas till teleslingor på teatrar, föreläsningssalar m.m. Läs mer om Streamer Pro.

Här visar vi hur du ansluter till teleslingor:

1. För att aktivera telespolen och börja överföra ljud:

Håll in AUX-knappen på Streamer Pro i ungefär två sekunder för att ansluta till teleslingan.

2. Koppla bort teleslingan:

Tryck på AUX-väljaren på Streamer Pro igen för att stänga av Streamer Pro-telespolen och för att sluta ta emot ljud.

Titta på videoguiden nedan för att se hur det fungerar:

[iframe data-category-consent="cookie_cat_marketing" data-consent-src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=92925c1fd9a8531b721c7fb38681935f&source=embed&photo%5fid=13003676" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Aktivera och avaktivera telespolen på Streamer Pro

Överför du ljud till dina hörapparater med Streamer Pro? Om så är fallet kan du nu använda telefonen som en fjärrkontroll med appen Oticon ConnectLine.

Förenkla ditt liv med Oticon ConnectLine

Svep, se, välj och kontrollera flera ljudenheter och hantera dina hörapparatinställningar från samma plats.

Ladda ner Oticon ConnectLine och kontrollera vad du hör och när du hör det från en enda, lättanvänd instrumentpanel på telefonens skärm.

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40 Download Oticon ON app in Google Play

Apple, Apple-loggan, iPhone, iPad och iPod är varumärken som tillhör Apple Inc., registrerade i USA och andra länder. App Store är ett servicevarumärke som tillhör Apple Inc. Android och Google Play-loggan är varumärken som tillhör Google Inc.