Så här använder du appen Oticon Companion

Få ut det mesta av dina Oticon hörapparater med våra enkla instruktioner för appen Oticon Companion för telefoner och surfplattor.

Ladda ner appen Oticon Companion här.

Download_on_the_App_Store_Badge_US-UK_135x40android

App Store är ett tjänstevarumärke som tillhör Apple Inc. Android, Google Play och Google Play-logotypen är varumärken som tillhör Google LLC.

Dags att byta app!
Appen Oticon ON kommer snart inte längre att vara tillgänglig. Men ersättaren Oticon Companion finns tillgänglig och har de senaste funktionerna samt uppdateringarna.

För bästa prestanda, avinstallera Oticon ON efter att du har laddat ner Oticon Companion.

Din anpassning och dina program påverkas inte
Du behöver inte oroa dig. Att byta app påverkar inte din anpassning och dina program, eftersom de lagras i din hörapparat, inte i appen.

Dina hörapparater kan behöva en firmwareuppgradering för att fungera med Oticon Companion.
Hörapparaten Oticon Opn med firmware lägre än 6.0 kommer att behöva uppgradera firmware för att kunna ansluta till Oticon Companion.

Friskrivning: vissa funktioner är endast tillgängliga för vissa hörapparatmodeller
Om du inte kan se vissa funktioner i din appen Oticon Companion beror det på att vissa funktioner endast är tillgängliga för vissa hörapparatmodeller och firmwareversioner:

• Inställningarna för ljudequalizer, HearingFitness och Kom ihåg volym är endast tillgängliga för hörapparaten Oticon Real.
  •
  • För att använda ljudequalizer och Kom ihåg volym med Oticon Real behöver du firmware 1.1.0. Kontakta din audionom för att få den senaste firmwareuppdateringen.

Börja använda appen Oticon Companion

Parkoppla dina hörapparater med din telefon eller annan enhet.

När du har laddat ner Oticon Companion behöver du parkoppla dina hörapparater med din telefon eller annan enhet.

Så här parkopplar du dina hörapparater med din telefon m.m.

Anslut appen till dina hörapparater

Öppna Oticon Companion på din telefon eller surfplatta och klicka på Anslut hörapparater’.

Starta om hörapparaterna om appen inte ansluter.

Tryck på Anslut igen.

Så här slår du på och stänger av hörapparaterna

Kontrollera ljudet i dina hörapparater

Ändra volymen i hörapparaterna

Tryck på Ljudikonen längst ner till vänster på skärmen (på verktygsfältet) för åtkomst till ljudkontrollerna.

Du kan ändra volymen i båda hörapparaterna samtidigt eller i varje hörapparat var för sig och oberoende av varandra.

false
false

Ändra lyssningsprogram för olika ljudmiljöer

Du kan växla mellan olika lyssningsprogram beroende på ljudmiljö.

Din audionom kan skapa upp till fyra olika lyssningsprogram, inklusive Tinnitus SoundSupport™. Ytterligare program kan finnas tillgängliga för TV-adapter, EduMic och ConnectClip.

false
false

Justera ljudet i dina hörapparater

Justera omgivningsljud med Sound Equalizer*

Med Sound Equalizer kan du finjustera förstärkningen av omgivningsljud så att det passar din smak i olika ljudmiljöer.

*Inställningar för ljudequalizer, HearingFitness och Kom ihåg volym är endast tillgängliga med hörapparaten Oticon Real.
false
false

Minska bakgrundsbruset med SpeechBooster

För att hjälpa dig fokusera på tal i bullriga ljudmiljöer kan SpeechBooster dämpa ljud som inte är tal och som kommer från sidorna och bakom dig.

Tryck på Ljudikonen längst ner till vänster på skärmen (på verktygsfältet) för åtkomst till ljudkontrollerna.
Tryck på ikonen SpeechBooster längst ner till höger på skärmen för att hämta SpeechBooster-texten.
Använd reglaget för att aktivera och inaktivera SpeechBooster.

Obs!
Funktionen avaktiveras när du byter program, öppnar batterifacket eller placerar hörapparaterna i laddaren.

Streama musik och andra ljud

Streama ljud till dina hörapparater

Efter parkoppling med din mobila enhet spelas musik eller ljudet automatiskt upp i dina hörapparater. Stäng av musiken eller ljudet i dina hörapparater genom att avbryta uppspelning på din mobila enhet.

Mer information om att lyssna på musik och andra ljud med hörapparater

Finjustera musik och andra ljud när du streamar

När du streamar musik eller andra ljud till dina hörapparater från en enhet som din telefon, TV-adapter eller ConnectClip, kan du använda Streaming-equalizern för att justera det streamade ljudet.

false
false

Aktivera hands-free-samtal

Våra senaste hörapparater kan ringa och ta emot hands-free-samtal när de parkopplas med en iPhone eller iPad. För att genomföra hands-free-samtal via andra enheter, eller med äldre Oticon-hörapparater, behöver du Oticon ConnectClip som förvandlar dina hörapparater till ett trådlöst stereoheadset.

Se vår kompatibilitetsguide för mer information

Så här aktiverar du hands-free-samtal

När du har parkopplat din telefonen eller ConnectClip med dina hörapparater kan du använda din mobila enhet för att ringa och ta emot samtal. Samtalet kommer automatiskt att överföras till dina hörapparater. Du kan också besvara samtal i din iPhone eller iPad via tryckknappen på hörapparaterna.

Så vår guide för hands-free-samtal

Använd din iPhone eller iPad som en fjärrmikrofon

Med denna funktionen kan du använda en iOS-enhet som fjärrmikrofon. Placera din enhet nära en person som pratar och ljudet streamas direkt till dina hörapparater.

Tryck på Ljudikonen längst ner till vänster på skärmen (på verktygsfältet) för åtkomst till ljudkontrollerna.

Tryck på de tre prickarna för att öppna menyn.

Tryck på mikrofonikonen för att öppna mikrofonmenyn och aktivera eller inaktivera mikrofonen.

Anslut Apple Watch

Du kan styra dina Oticon hörapparater med Apple Watch. Du kan streama ljud, prata i telefon, ändra inställningar m.m. Oticons hörapparater är Made for iPhone vilket betyder att de fungerar sömlöst med Apple-enheter:

Snabbguide för Oticon Companion på Apple Watch

Inställningar och viktiga funktioner

Skapa bra hörselvanor med HearingFitness™*

Med HearingFitness kan du sätta upp olika mål, t.ex. hur många timmar du använder dina hörapparater varje dag. Det är särskilt användbart om du är ny användare av hörapparater och behöver ett bra sätt att motivera dig att komma igång.

*Inställningar för ljudequalizer, HearingFitness och Kom ihåg volym är endast tillgängliga med hörapparaten Oticon Real.
false
false

Använd Oticon RemoteCare för onlinemöten med din audionom

Oticon Companion har en funktion som gör att du kan genomföra möten med din audionom online. Funktionen heter Oticon RemoteCare och möjliggör för möten med din audionom och få dina hörapparater finjusterade på distans så att du slipper åka till hörselkliniken.

Så använder du Oticon RemoteCare

Se hur mycket batteritid du har kvar

För att se hur mycket batteritid du har kvar i dina hörapparater, tryck på hörapparatsikonen längst ner på skärmen. Batterinivån visas överst på skärmen.

Om du vill få meddelanden om batterinivå, tryck på Hörapparatsinställningar och sedan på Batterimeddelande för att välja när och vilken typ av meddelande du önskar få.

Sök efter uppdateringar för dina hörapparaters programvara

Kontrollera att dina hörapparater är parkopplade med din mobila enhet. Tryck sedan på hörapparatsikonen längst ned på skärmen och sedan på Hörapparatsuppdateringar.

Om en uppdatering är tillgänglig, följ instruktionerna i appen. Den guidar dig steg för steg.

Använd funktionen ´Hitta mina hörapparater´

Funktionen ´Hitta mina hörapparater´ visar var hörapparaterna är om du inte kan hitta dem. Aktivera funktionen genom att klicka på hörapparatsikonen längst ner på skärmen och tryck på ´Hitta mina hörapparater´

false
false

Se vår kompatibilitetsguide

Behöver hjälp

Använd felsökningsavsnittet i Oticon Companion.

false
false

Få mer detaljerad information om Oticon Companion.

Hämta instruktioner för Oticon Companion