Hur du ger dina hörapparater ett långt liv

Lästid: 2,5 min.
29-01-20

Att skaffa hörapparater är en av de bästa investeringarna du kan göra för att förbättra din livskvalitet. Som du kanske redan har märkt är hörapparater inte "bara" till för att höra bättre, de ger dig livet tillbaka. Ta väl hand om dem  för att de ska ge dig stöd att höra bättre många år framöver.

 

Dina hörapparater är tillverkade för att tåla daglig användning under alla årstider, väder och vi olika aktiviteter. De är inte känsliga och det finns ingen anledning att oroa sig för att skada dem.

Däremot finns det några saker du kan göra för att ta hand om dina hörapparater för att säkerställa att de håller längre.

Det bästa sättet att säkerställa att du inte tappar bort eller skadar dina hörapparater av misstag är att förvara dem i sitt fodral när du inte har dem på dig. Många har dem i fickan eller väskan, vilket kan göra dem svåra att hitta och de kan ramla ut när du ska ta upp något annat ur väskan eller fickan.

 

Fuktuppbyggnad inuti hörapparaterna är en av de vanligaste orsakerna till varför hörapparater slutar fungera som de ska. Vi svettas mer när det är varmt vilket kan leda till kondens inuti hörapparaterna. Under sommaren bör du undersöka om det finns fukt i batterifacket och torka ut det vid behov. Du kan använda en hörapparatstork (även kallad torrbox). 

 

Vem älskar inte en dag på stranden? När du bär dina hörapparater på stranden måste du vara lite extra försiktig p.g.a. saltvatten, sand och solskyddsspray. Du bör undvika att hantera hörapparaterna med sandiga händer och när du smörjer in dig med solskyddsmedel. Ta av apparaterna och lägg dem i fodralet när du ska ta ett dopp. 

 

Hörapparater är konstruerade för att hantera alla dagliga situationer – inklusive regn eller när du svettas ymnigt. Om du upptäcker att det har byggts upp fukt i dina hörapparater ska du ta ut batterierna och lämna batterifacket öppet över natten för att torka – eller använda en hörapparattork. Ett annat gör-det-själv-tips är att placera dina hörapparater i en skål med okokt ris, som också torkar eventuell fukt.

Du bör ta ut dina hörapparater innan du sminkar dig eller sprejar håret. Men som sagt, det finns ingen anledning att vara alltför orolig, det är bara för att förhindra att kemikalierna i kosmetiska produkter kommer i nära kontakt med hörapparaterna eftersom det kan skada dem.

 

Det viktigaste att tänka på är att dina hörapparater är byggda för att du ska ha stor glädje av dem många år framöver. Titta på den här videon för att se hur vi testar och behandlar dina hörapparater innan de når dig: