Anslutningsmöjligheter för barn och ungdomar

Classroom

EduMic - Utvecklad för att förenkla lärande

Buller, avstånd till den som pratar och eko i klassrummet kan vara utmanande för barn och ungdomar med hörselnedsättning.

EduMic är Oticons trådlösa fjärrmikrofon som ger stöd till barn med hörselnedsättning i klassrummet. EduMic ger fantastisk ljudkvalitet samt en stabil och tydlig tillgång till lärarens röst.

Läs broschyren om EduMic

Enkel för lärare att använda

EduMic är enkel att använda och bekväm att bära på kroppen. Man fäster EduMic med clipet på lärarens kläder eller hänger enheten runt halsen med det medföljande halsbandet. EduMic har en elegant design och låg vikt, ger en stabil signal och kan parkopplas till ett obegränsat antal hörapparater.

Med EduMic kan lärare överföra ljud från en dator, smart board eller surfplatta direkt till elevens hörapparater. EduMic fungerar även med klassrummets befintliga fjärrmikrofonsystem.

Använd dina hörapparater som ett trådlöst headset

Du kan njuta av handsfree-samtal och ljudöverföring med dina hörapparater, där dina hörapparater ansluts till din telefon eller enhet via Bluetooth®.

Om du har en kompatibel iPhone® eller iPad® och kompatibla hörapparater kan du ansluta direkt utan någon annan enhet. Om inte, använder du helt enkelt ConnectClip för att aktivera handsfree-samtal med praktiskt taget vilken modern smartphone eller enhet som helst, samt alla Oticon Bluetooth-hörapparater.

Se kompatibilitetsguide för hörapparater

Få tillgång till tal på avstånd eller i bullriga miljöer

ConnectClip är också en fjärrmikrofon. Enheten kan fästas på kläderna och ger direkt tillgång till tal. ConnectClip ger extra stöd i bullriga miljöer eller på avstånd som exempelvis i bilen eller på lekplatsen.

Titta på TV med hörapparater

Förvandla hörapparaterna till trådlösa stereohörlurar med Oticon TV-adapter 3.0 genom att trådlös överföra ljudet från TV:n direkt till hörapparaterna.

TV-adaptern har en räckvidd på upp till 15 meter och kan anslutas till i stort sätt alla ljudenheter med de medföljande kablarna.

Oticon Companion - appen för hörapparater

Appen för Oticons hörapparater, Oticon Companion, möjliggör övervakning och kontroll av dina hörapparater direkt från en smartphone. Det innebär att du kan kontrollera batteristatus, dina bluetooth-anslutningar till hörapparaten m.m.

Läs mer om appen

Klassrumssystemet Oticon Amigo

Oticon Amigo FM-systemet minskar avståndet mellan lärare och eleven och förbättrar signal-till-brusnivån avsevärt genom att överföra tal-signalen direkt till hörapparaterna.

Läs mer om Oticon Amigo FM

ConnectLine

Har du inte hörapparater med 2,4 GHz trådlös teknologi?

Läs mer om vår ConnectLine-lösning