Gör så här:

Rengöra hörapparaterna

Hålla hörapparaterna rena

En hörapparat består av åtskilliga delar, av vilka de flesta ska rengöras och underhållas regelbundet. För instruktioner om hur du rengör din hörapparat, välj din hörapparatsmodell:

Råd före rengöring

Som en tumregel bör du rengöra dina hörapparater och insatser varje dag med en mjuk, torr tygtrasa. Var noga med att dina händer ska vara rena och torra innan du hanterar dina hörapparater. Använd inte vatten, rengöringsvätskor, lösningsmedel eller alkohol eftersom det kan skada dina hörapparater.

Mikrofonöppningarna kan lätt bli blockerade. Om du har problem med dina hörapparater, kontrollera att mikrofonöppningarna inte är blockerade.

Innan du hanterar dina hörapparater, placera dem ovanför ett mjukt underlag för att undvika skada om du skulle råka tappa dem.

Använda verktyget för rengöring

Detta är ett mångsidigt verktyg som ska användas för att säkerställa bästa skötsel, rengöring och prestanda för dina hörapparater:

Byt ut borsten vid behov. Dra ut borsten ur verktyget och sätt in en ny borste. Tryck in den nya borsten ordentligt i handtaget.

Du kan köpa verktygsborstar hos din audionom.

Hitta en audionom nära dig

Behöver du mer hjälp?

Hitta din närmaste hörselklinik

Gör ett hörselprov, få hjälp och råd samt köp tillbehör, reservdelar och rengöringsverktyg från en audionom som är auktoriserad av Oticon.

Hitta en hörselklinik

 • Hörsel

  Visste du att vår hörsel är det enda av våra sinnen som aldrig sover?

 • Ansluta till olika tillämpningar

  Så här ansluter du dina hörapparater till olika enheter som t.ex. din TV eller telefon med användning av ConnectLine.

 • Hämtning och support

  Hitta filmer och instruktioner om hur du använder alla hörapparater och tillbehör från Oticon.

 • Hitta en hörselklinik

  Gör ett hörselprov och få hjälp av en audionom som är auktoriserad av Oticon.