Så här fick Hans sin hörsel och sitt sociala liv tillbaka tack vare sina hörapparater

Lästid: 1 min.
29-01-20

Vi pratar ofta om magin med att få hörseln tillbaka tack vare hörapparater. Det har en stor effekt på människors liv som går utöver att bara höra ljuden igen.

 

Två personer som kan intyga detta är det gifta paret Hans och Kissy van Prooijen. Hans hade kämpat med sin hörselnedsättning i 25 - 30 år innan han bestämde sig för att skaffa en hörapparat från Oticon. När Kissy pratade med Oticon före Hans konsultation förklarade hon att hennes makes hörselnedsättning också har påverkat henne.

"Det påverkar mig socialt. Hans säger ofta nej till inbjudningar och drar sig tillbaka för sig själv. Det är väldigt känsligt just nu. Jag ser fram emot att han deltar igen."

Hans förhoppningar matchade hans makas.

”Jag förväntar mig att få bättre hörsel. Det är vad alla med hörselnedsättning hoppas. Jag förväntar mig mer stabilitet, där min hörselnivå är mer konsekvent och inte varierar lika mycket. Jag har stora förväntningar på att jag framöver ska kunna leva mer socialt.”

Se videon och ta del av Hans och Kissys berättelse – från den första anpassningen till två månader efter att han fått sina hörapparater. Hör hur Hans inte bara fick tillbaka hörseln utan också sitt sociala liv.

 

 

Om du känner igen dig själv i Hans och Kissys berättelse, bjuder vi in dig att titta på fler berättelser om användare vars berättelser du kanske också kan relatera till.

Klicka här för fler användarberättelser