Vilken hörapparat var bäst i test?

Lästid: 4 min.
08-04-21

Vi placerade tre av världens bästa hörapparater i en realistisk, bullrig miljö – för att visa hur bra de kan hjälpa dig.

 

Föreställ dig att du är på ett café. Det är många människor som pratar och det är fullt av aktivitet omkring dig. Du sitter med en vän men det är lite svårt att höra vad vännen säger.

Nu kommer fler vänner. Det är många samtal på en gång. Du vill kunna prata med olika människor vid olika tidpunkter, så du måste vara medveten om vad som sker omkring dig.

Detta är en riktig utmaning för de flesta hörapparater!

Vi placerar tre av världens bästa hörapparater i en realistisk, bullrig miljö – för att visa hur bra de kan hjälpa dig.

Så när vi satte började jämföra tre av världens bästa hörapparaterna, gjorde vi såhär:

Test av hörapparater i verkliga ljudmiljöer

Först tog vi en verklig situation där människor pratade och spelade in ljudet med en 360° mikrofon. Det fångade in deras tal, såväl som omgivande ljud och brus.

Sedan återskapade vi det hela i en speciell ljudstudio.

Den bästa hörapparaten för tal

Vi är stolta över att kunna säga att testerna visar att du med hörapparaten Oticon More™  kan höra personerna du ser på mycket bra och lättare följa med i samtal.

Testresultaten visar också att hörapparaten Oticon More hjälper dig att höra andra människor omkring dig mycket bättre. I testet gav de mycket bättre tillgång till tal från sidan, så att du lättare kan hålla koll på vad som sker i omgivningen och du behöver inte vända dig om för att höra.

Det betyder att du mer naturligt kan växla mellan olika samtal.

Läs mer om dessa fantastiska testresultat här

 

 

Hör mer av viktiga ljud i din omgivning

Med hörapparaten Oticon More kan din hjärna lättare bli medveten om annat som händer runt omkring dig - människor som pratar eller påkallar din uppmärksamhet, fågelsång och många av de tusentals saker som gör livet så intressant!

Omgivande ljud är avgörande för att hjärnan ska vara medveten om vad som händer runt omkring dig. Därför ger hörapparaten Oticon More bättre tillgång till fler av de viktiga ljuden runt omkring dig – och inte bara tal.

Är du redo för förändringar i ljudmiljön?

Nu kommer en svår fråga: Hur många olika ljudmiljöer tror du att du upplever på en dag?

Det kanske är ganska tyst inomhus på morgonen, sedan bullrigare när du går ut på gatan. Vad händer när du går in i en butik? Eller när du slår på TV:n eller radion?

Faktum är att ljudmiljön kan förändras många gånger om dagen – speciellt när du går ut någonstans eller andra människor kommer för att träffa dig.

Det är därför mycket viktigt att hörapparater snabbt kan anpassa sig till förändringar i ljudmiljön. Om hörapparaterna är för långsamma måste du vänta på att de ska "vänja sig" innan du får det bästa ljudet de är avsedda att ge dig.

När vi testade hastigheten för hur snabbt de tre hörapparaterna anpassar sig till förändringar i ljudmiljön var Oticon More i särklass snabbast.

Det betyder att du med hörapparaten Oticon More får tydligare ljud mycket snabbare. Men med andra hörapparater kan du behöva vänta mycket längre tills du hör så bra som du vill – över 20 sekunder i vissa fall.

Och inte bara det, med hörapparaten Oticon More får du dessutom bättre ljudkvalitet …

Mycket bättre ljudkvalitet

Ungefär som i olika Hi-Fi-anläggningar varierar kvaliteten på ljudet du får från olika hörapparater väldigt mycket.

Men till skillnad från musikanläggningar är hörapparater saker du vanligtvis bär på dig hela dagen. Så deras ljud motsvarar hur du upplever världen.

Kvaliteten och definitionen av olika ljud – och kontrasten mellan dem – är oerhört viktigt. Vi kallar detta för ljudåtergivning

God ljudåtergivning gör det lättare för din hjärna att skilja på olika ljud och förstå vad folk säger. Och framför allt, bättre ljudåtergivning ger dig en starkare känsla av närvaro.

Så vi är också mycket stolta över att kunna säga att i vårt test gav hörapparaten Oticon More mycket bättre ljudåtergivning. Oticon More var med andra ord bättre än konkurrenterna på att återskapa viktigt ljud med mer precision, kontrast och  fler detaljer.

Läs mer om hörapparaten Oticon More här

Det beror på att de är hörapparater som ger stöd till hjärnan

Vi tror att anledningen till att Oticon More överträffar konkurrenterna är att Oticon More är hörapparater som ger stöd till hjärnan. Det betyder att de stödjer hur din hjärna fungerar naturligt genom att ge hjärnan så mycket information som möjligt istället för att stänga ute ljuden omkring dig.

Denna unika filosofi bygger på insikten att hjärnan är världens bästa ljudprocessor!

Upptäck hur hörseln fungerar i hjärnan här

Vill du träffa en audionom?

Hitta en hörselklinik nära dig

_________________________________________

 

Läs mer om tester och den vetenskap genom att läsa studien här