För ett öppnare och mer detaljerat ljudlandskap

Oticon Opn™ baseras på nya Velox™-plattformen. Det lilla kraftfulla chippet ger en supersnabb och exakt analys och bearbetning av ljudet som ger det stöd hjärnan behöver för att tolka och förstå ljud.

En marknadsledande frekvensupplösning med 64 kanaler ser till att ljudet bearbetas exakt och tydligt så att du kan skilja tal från annat ljud.

Velox analyserar omgivningen mer än 100 gånger per sekund och hanterar fler än 1 200 miljoner instruktioner per sekund. Det är så snabbt att du kan hänga med i snabbt växlande konversationer med flera högtalare i bullriga miljöer för att lokalisera, förstå och växla fokus till de ljud du vill höra.

Två kommunikationssystem i en hörapparat

Få enkel och direkt trådlös anslutning till externa enheter utan att kompromissa med ljudkvaliteten.

Med TwinLink™ arbetar för första gången två dedikerade kommunikationssystem i en och samma hörapparat. Ett system låter dina hörapparater kommunicera med varandra för korrekt rumsuppfattning så att du kan identifiera var ljud kommer ifrån. Ett andra system kommunicerar trådlöst med externa enheter som iPhone®, smartphone, TV, datorer och annat.

Och det är du som får nytta av alla fördelar med de båda systemen - bättre hörsel och problemfria anslutningar med låg batteriförbrukning.

Så här fungerar det

Hör bättre och kom ihåg mer, med mindre ansträngning

OpenSound Navigator™ hanterar flera tal- och ljudkällor, så att du kan fokusera på en konversation samtidigt som du är uppmärksam på människor och händelser runtom dig och kan växla fokus till det du vill höra.

Traditionell hörselteknik isolerar en högtalare framifrån och tystar alla andra ljud. OpenSound Navigator söker av omgivningen 100 gånger per sekund för att analysera och balansera varje ljud för sig och göra dem hörbara men inte störande, så att du får ett mer fullständigt och naturligt ljudlandskap.

Så här fungerar det

Tinnitus SoundSupport™

Samtliga Oticon Opn hörapparater kan spela upp ljud som lindrar besvären med tinnitus

En ljudstimulator är nu integrerad i samtliga Oticon Opn hörapparater. Med det får du tillgång till en rad ljud som lindrar besvären med tinnitus. Ljuden  är dynamiska, men ändå lugnande, och inkluderar bredbandsljud (vitt, rosa och rött brus) och naturliga havsliknande ljud. Dessutom kan du diskret justera ljuden genom att använda Oticon ON-app för din din iPhone eller Androidenhet.

Upptäck Tinnitus SoundSupport™


Uppfatta mer av samtalet med Speech RescueTM

Om man inte kan uppfatta högfrekventa ljud som ’s’ eller ’sh’ kan detta påverka talförståelsen i en konversation negativt, detta är ofta fallet för personer med hörselnedsättning.

Speech Rescue LX ger genom avancerad teknik förbättrad talförståelse genom att ge tillgång till viktig information i tal som annars skulle ha gått förlorat.

Upptäck funktionerna i Oticons hörapparater

Bemästra dina konversationer

Lyssna obehindrat även i utmanande miljöer. Lokalisera, häng med och växla enkelt fokus mellan de ljud du vill höra

Spatial Sound™ LX bibehåller de naturliga nivåskillnader som uppstår i varje öra så att du är bättre orienterad om platsen och ljudens riktning i din omgivning. En mer precis rumsuppfattning hjälper dig att identifiera var ljud kommer ifrån så att du kan svara naturligt på ljud och konversationer runt dig.

Så här fungerar det

Personligt anpassad för just dig

Ljud så som du vill höra dem.

YouMatic™ LX skräddarsyr den öppna ljudupplevelsen efter dina personliga behov och preferenser. Få en mer detaljerad omgivning och en hög ljudkvalitet som är personligt anpassad efter hur du vill höra den.

Så här fungerar det

Bättre förståelse även i bullriga situationer

Följ konversationer i utmanande miljöer.

Speech Guard™ LX upprätthåller en tydlig, transparent ljudkvalitet och taldetaljer för att förbättra din förmåga att förstå tal i brus. Följ konversationer – från tysta till höga – med mindre ansträngning, även när flera högtalare konkurrerar om din uppmärksamhet.

Så här fungerar det

Bättre förståelse av svagt tal

Förbättra förståelsen av svagt tal med upp till 20 % utan att höja volymen.

De svaga ljud som uppstår i 70 % av alla situationer och konversationer är ofta svåra att höra för personer med hörselnedsättning. Soft Speech Booster LX gör svaga ljud hörbara så att du kan förstå svagt tal upp till 20 procent bättre.

Så här fungerar det

Bättre ljud, mindre förvrängning

En större lyssningsupplevelse, i synnerhet när du lyssnar på musik eller deltar i samtal i bullriga omgivningar.

När du lyssnar på musik eller pratar med vänner i livliga, dynamiska miljöer (som på middagar eller idrottsevenemang), är ljudtopparna ofta högre än vad de flesta hörapparater kan hantera. Clear Dynamics utökar det dynamiska ingångsintervallet så att du får bättre ljudkvalitet utan förvrängning även i bullriga miljöer.

Så här fungerar det

Lyssningskomfort utomhus

Undertrycker effektivt störande vindbrus, till och med mellan orden i ett samtal.

Håll en konversation samtidigt som du njuter av naturen! Vindbrushantering skyddar mot obehag orsakat av vindbrus. Analyserar omgivningen 500 gånger per sekund för att upptäcka och undertrycka vindbrus direkt. Ökar din lyssningskomfort även under blåsiga dagar.

Så här fungerar det

Klart ljud utan krångel

Njut av ett klarare ljud utan att behöva oroa dig för visslande eller gnisslande ljud ens i besvärliga vardagssituationer.

Feedback shield LX övervakar miljön konstant och agerar direkt för att undertrycka visslande eller gnisslande ljud. Du upplever ett klarare ljud utan att behöva oroa dig för besvärlig rundgång – så nu kan du kramas igen!

Så här fungerar det

 • Förbättrade anslutningsmöjligheter

  Använd dina hörapparater som stereohörlurar för att prata i telefon eller strömma musik direkt till hörapparaterna.

 • BrainHearing

  Din hjärna är den viktigaste delen av din hörsellösning. Se varför

 • Nedladdning och support

  Lär dig hur du underhåller och rengör dina hörapparater, ställer in trådlösa tillbehör och mycket annat.

 • Hitta en hörselklinik

  En audionom kan testa din hörsel och ta fram en behandling som passar dig.