3 tips för att få ut det mesta av dina laddbara hörapparater

Lästid: 1 min.
01-12-20

Om du nyligen har börjat använda en laddbar Oticon-hörapparat för första gången behöver du vänja dig vid några nya rutiner.


Alla nya hörapparater tar tid att vänja sig vid, och laddbara hörapparater kräver att vänjer dig vid hur du ska hantera dem. Utmaningar som att komma ihåg att ladda dem varje dag till att batterierna plötsligt tar slut när du är ute på stan kan vara frustrerande i början.
Men det finns sådant du kan göra för att vänja dig och få ut det mesta av dina nya laddbara hörapparatsbatterier.

 

Här är några användbara tips för laddningsbara hörapparatsbatterier

Ladda batterierna på natten

Hur länge räcker laddbara hörapparatsbatterier? Om det är Oticon More™, hela dageni .
Det kraftfulla miniRITE R-litiumjonbatteriet behöver bara 3 timmars laddning för en hel dags energi – ganska imponerande med tanke på det mänskliga genomsnittet på åtta timmar. Den bästa tiden att ladda dina batterier är på natten när du inte använder dem - för en hel dags energi varje dagii.

Förvara laddaren vid sängen

Dina hörapparater är förmodligen det sista du tar av dig på kvällen och det första du tar på dig på morgonen. Förvara laddaren vid sängen för enkelhets skull och en visuell påminnelse om att ladda hörapparaterna. Den är liten och diskret och får lätt plats på ditt nattduksbord.

Se till att batterierna är fulladdade

För bästa laddning ska laddaren anslutas till ett vägguttag med en rumstemperatur på 10 - 35° C. Detta är bäst för batteriets hälsa, eftersom extrema temperaturer kan skada batteriets livslängd och inverka negativt på laddningen.

Men kom ihåg - det är OK om du glömmer!

Batteriet håller på att ta slut? En 30 minutersladdning ger 6 timmars användning, så du behöver inte oroa dig för att bli utan batterier.


För mer råd om hur du använder din laddare, besök vår supportsida:
www.oticon.global/hearing-aid-users/support/faq/rechargeable

 

-----------------------------------

i Detta inkluderar Oticon Opn S, Oticon Ruby och Oticon Opn Play laddningsbara hörapparater.

ii Litiumjonbatteriers prestanda varierar beroende på graden av hörselnedsättning, livsstil och strömningsvanor.