Anslut dina hörapparater till andra enheter

Lästid: 2 min.
29-01-20

Lär dig ansluta dina hörapparater till andra enheter

I detta inlägg tar vi upp hur du ansluter dina hörapparater till dina favoritenheter. Det kan verkligen förbättra din upplevelse, oavsett om du lyssnar på musik, tittar på TV eller pratar i mobilen.

Dagens hörapparater är mycket avancerade och erbjuder möjligheten att ansluta till musikspelare, TV och olika ljudkällor. Ett tillbehör som exempelvis Oticon ConnectClip kan behövas för vissa anslutningar.

Vi har utvecklat Oticon ON-appen för smartphone för att hjälpa dig i ditt dagliga liv med hörapparater. Appen låter dig justera volymen, hitta dina hörapparater om de kommer bort, kontrollera batteristatus och ansluta till din TV – tillsammans med en mängd användbara funktioner. 

ConnectClip kan hjälpa dig i situationer när enbart hörapparater inte räcker till. ConnectClip fungerar som en liten mikrofon som till exempel din make, vän eller en talare på en konferens kan bära. Ljudet plockas upp av ConnectClip och  direkt till dina hörapparater. 

Läs mer om ConnectClip här

 

Om du har en iPhone kan du redan höra rösten i andra änden av telefonen direkt i dina hörapparater med hjälp av Bluetooth. Du behöver bara se till att dina hörapparater är parkopplade med din iPhone.

Dina hörapparater har dock ingen mikrofon i sig. Det finns två sätt för personen i andra änden att höra dig tydligt:

  • Skaffa ConnectClip som fungerar som en extern mikrofon
  • Håll telefonen nära munnen

 

Följ länken för att lära dig mer om fördelarna med att ansluta din telefon till dina hörapparater – och hur det går till.

I de flesta fall klarar hörapparater av att tydligt fånga upp ljudet från din TV. Men om du upptäcker att du fortfarande måste anstränga dig för att höra TV:n kan du skaffa en Oticon TV-adapter som överför ljudet direkt till dina hörapparater.

Läs mer om hur du streamar ljud från TV:n direkt till dina hörapparater här.

 

Vi hoppas att den här informationen kommer vara till hjälp för att hålla dig ansluten och få ut mer av allt du älskar att göra.