Håll jämna steg på ett självsäkert sätt

Det kan vara svårt för barn och ungdomar att höra lärarens röst i brusiga klassrum och föreläsningssalar. Amigo FM är utformad för att hjälpa barn att överbrygga effekterna av avstånd och brus, så att de kan höra så mycket som möjligt av det som sägs.

Ett komplett integrerat FM.system för klassrummet

Oticons Amigo FM-system överbrygger avståndet mellan lärare och barn och förbättrar avsevärt signal-/brusförhållande genom att skicka signalen direkt till barnets öron.

FM-systemet består av:
• En mikrofon
• En sändare
• En högtalarenhet

Med ett FM-system bär läraren en mikrofon som fångar upp lärarens röst, och därefter skickas signalen via sändaren till högtalarenheten, som antingen är placerad på barnets hörapparater eller på Streamer Pro

Använda Streamer Pro
Om du använder ConnectLine, kan en lång rad olika FM-mottagare anslutas direkt till Streamer Pro och överföra FM till båda öronen med en enda högtalarenhet. Vi rekommenderar att du använder Amigo FM-mottagare.

Lär dig mer om ConnectLine

Amigo FM - fördelar på alla nivåer

Bättre talförståelse

Tydlig, äkta ljudkvalitet för optimal talförståelse och förbättrad taligenkänning med Oticon Senseis VoicePriority i

Diskreta högtalarenheter

Diskreta högtalarenheter som håller sig på rätt plats – antingen fastsatta på hörapparaterna eller också på Streamer Pro

Full kompatibilitet

Fullt kompatibel med hörapparater, cochleaimplantat och benförankrade lösningar

Mycket tillförlitlig

– en LED-indikator på högtalarenheten bekräftar att barnet tar emot en klar signal, vilket hjälper både lärare och barn.

Enkelhet

Intuitiv, lättanvänd och med enkel, direkt programmering – inget behov av datorer och extra kablar.

Robust och konstruerad för att hålla.

Amigo FM-mottagare i öronnivå har den lägsta strömförbrukningen av alla tillgängliga FM-system.

Sensei - den idealiska FM-partnern

VoicePriority i ™ är integrerad i Oticon Sensei och justerar automatiskt förstärkningen av den inkommande FM-signalen för att optimera signal-/brusförhållandet vid barnets öra. Denna avancerade adaptiva FM-strategi reagerar omedelbart på föränderliga bullernivåer, vilket säkerställer en konsekvent taligenkänning oavsett var barnet befinner sig. Och ju mer barnet uppfattar, desto bättre inlärningsmöjligheter får det.

Barn inhämtar mycket kunskap från varandra under lektionen - både genom direkta samtal och genom oavsiktlig inlärning. Med VoicePriority förstärks lärarens röst utan att detta påverkar relevant information från barnets omgivning på ett negativt sätt. För att säkerställa att studenter inte missar några ord när fokus flyttar mellan läraren och en annan student, aktiveras/inaktiveras Voice Priority så gott som omedelbart, beroende på bullernivån vid barnets öra.

Läs mer om barnvänliga hörapparater

Amigo FM-mottagare

Mottagare i öronnivå som sätts fast nertill på hörapparaterna. Högtalarenhetens utformning integreras sömlöst med hörapparatens kontur, så att de bildar en enda enhet.

 • Säker anslutning

  Amigo FM-mottagare sätts fast nertill på bakom-örat-hörapparater. Inga verktyg behövs. Amigo-högtalarenheterna finns i många olika färger för att matcha hörapparaterna.

 • Tillförlitlig

  Högtalarenheten ingår i ett mycket tillförlitligt system. En LED-indikator bekräftar omedelbart att barnet tar emot FM-signalen, vilket underlättar för både lärare och barn.

 • Bred FM-kompatibilitet

  Amigo FM-mottagare fungerar med praktiskt taget alla FM-sändare som finns. Detta ger dig total valfrihet när du ska välja de optimala hörapparaterna till ditt barn.

children listening

Amigo FM-sändare

Lärare vill ägna sin tid åt att undervisa – inte att försöka klura ut krångliga FM-system. Amigo-sändare gör livet enkelt. Allt läraren behöver göra är att sätta på sändaren, klämma fast mikrofonen och börja undervisa. Sändaren överför lärarens röst direkt till eleven, vilket överbryggar avstånd och ekoljud som kan göra det svårt för barnet att höra.

Children being helped by teacher

Amigo Star – en ny stjärna i skolan

Det pågår ständigt massor av aktiviteter och bakgrundsbrus i ett klassrum och bakgrundsbuller kan vara extremt distraherande för barn – och särskilt för barn med lyssningssvårigheter. 

Amigo Star har kapacitet att hjälpa barn att bevara en del av sina resurser så att de kan koncentrera sig på det som är viktigast: inlärningen.

Amigo Star är den senaste utvecklingen inom Amigo FM-serien - utformad för att hjälpa barn med normal hörsel och lyssningssvårigheter att kunna koncentrera sig bättre i klassrummet.

• Smidig integration: integreras med Amigo FM-systemet eller valfritt befintligt FM-system

• Bekväm och diskret: finns i en rad olika färger med slangar och domer i olika storlekar

• Enkel och intuitiv att använda: placera den på örat, sätt på, synkronisera och sätt igång

• Robust: tål fall och vatten

 • Skolbarn (6-12 år)

  Att barnen börjar i skolan är en stor händelse i de flesta familjer. Lär dig mer om hur du kan hjälpa ditt skolbarn att få en lyckad inlärningsupplevelse och ett bra socialt liv.

 • Stöd till föräldrar

  Se våra resurser för föräldrar, kommunikationstekniker, teman till ditt nästa audionombesök med mera.

 • Produktsupport

  Lär dig hur du använder ConnectLine och installerar adaptrar samt annan support för trådlösa tillbehör.

 • Oticons hörapparater för barn

  Utforska våra lösningar med hörapparater för barn med mild till måttlig och grav till mycket grav hörselnedsättning.