Vi sätter hjärnan främst

På Oticon utvecklar vi hörapparater som ger stöd till hjärnans naturliga processer att tolka och förstå ljud. Vi kallar det BrainHearing™

Men vad är BrainHearing?

I utvecklingen av hörapparater har vi valt att bryta mot konventionerna och gå en egen väg och fokusera på hjärnans roll för hörseln.

BrainHearing är Oticons unika perspektiv som fokuserar på att ge hjärnan informationen den behöver för att tolka och förstå ljud. Samtidigt som användaren får bättre förmåga att avgöra var ljuden kommer ifrån och fokusera på de ljud som är relevanta.

[iframe src="//wdh.23video.com/12841282.ihtml/player.html?token=d8088ac7c705e02e774c98ac76cb0b8f&source=embed&photo%5fid=17401527" width="900" height="655" frameborder="0" border="0" scrolling="no" allowfullscreen="1" mozallowfullscreen="1" webkitallowfullscreen="1"][/iframe]

Hur fungerar BrainHearing?

När hjärnan inte får tillgång till de ljud den behöver måste den anstränga sig extra för att ge orden mening. BrainHearing™ ger hjärnan tillgång till hela ljudlandskapet, vilket möjliggör för hjärnan att fokusera på de mest relevanta ljudkällorna i omgivningen.

BrainHearing handlar om att ge stöd till hjärnans naturliga processer för att tolka och förstå ljud. Hjärnan använder fyra parallella arbetssätt för att ge mening åt ljud.

1. Orientera

När alla ljud är tillgängliga och det finns detaljerad information om omgivningsljuden, kan hjärnan på ett naturligt sätt förstå var ljuden kommer ifrån.

2. Separera

Den förbättrade kontrasten mellan delarna i den öppna ljudupplevelsen hjälper hjärnan att separera relevanta ljud från oönskat buller.

3. Fokusera

Med kontinuerlig tillgång till alla ljud, även i bullriga ljudmiljöer, kan hjärnan själv välja vad den vill fokusera på och när den ska byta fokus.

4. Känna igen

När ljuden i omgivningen balanseras blir de distinkta och lätta att känna igen. Det frigör menatal energi till att komma ihåg mer av vad som sägs.

Hörapparater håller hjärnan i form

Daglig användning av hörapparater gör det lättare för personer med hörselnedsättning att delta i sociala aktiviteter. Sociala aktiviteter stimulera hjärnan, vilket leder till minskad risk för accelererad kognitiv försämring. Professor Hélène Amieva på Universitetet i Bordeaux, Frankrike berättar om fördelarna med att hålla hjärnan i form.

Se filmen för ytterligare information

Hörapparaten Oticon Opn™ - med BrainHearing

Oticon Opn ger hjärnan vad den behöver för att höra bättre

Eftersom hörapparaten Oticon Opn är tillräckligt snabb och precis för att ge stöd till hjärnans naturliga processer att tolka och förstå ljud ger hörapparaten hjärnan tillgång till ett öppet ljudlandskap. Samtidigt minskar Oticon Opn lyssningsansträngningen med 20 %, ger användaren 20 % förbättrad minnesförmåga och ökar talförståelsen med 30 %.*

Upptäck fördelarna med Oticon Opn
Upptäck hörapparaten Oticon Opn

* Le Goff et al. 2016, Oticon Whitepaper, http://oticon.global/evidence

Få de senaste nyheterna från våra experter

Möt våra audionomer och experter och håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna och upptäckterna och följ med i utvecklingen inom hörselteknik och BrainHearing.

Följ Oticon-bloggen

  • Upptäck Oticon Opn

    Oticon Opn hjälper hjärnan att förstå ljud.

  • Berättelser från Oticon Opn-användare

    Se vad andra har att säga om Oticon Opn.

  • Följ vår blogg

    Håll dig uppdaterad med den senaste utvecklingen inom hörselvård.