Vår audiologiska vision

Vi hör med hjärnan. Inte öronen.

Våra lösningar ger bättre hörsel med mindre ansträngning genom att understödja hjärnans sätt att tolka ljud.

Upptäck vår BrainHearing™-teknik

Mer energi för ett bättre liv

Dagens användare ställer olika krav på sin hörsel under dagen. Men den minskade energin efter en hel dag gör alla lyssningsmiljöer ansträngande för personer med hörselnedsättning.

Att förlika användarnas höga förväntningar med verklighetens hörselnedsättning och åldrande är en utmaning som Oticon ser som en unik möjlighet att lyfta upp hörselvården till nästa nivå.

För Oticon utgör sammanstrålningen av dessa tre utmaningar den nya banbrytande fronten inom audiologi:

Att förbättra användarens förmåga att prestera i alla lyssningssituationer.

Att bevara de kognitiva resurserna för att kunna öka användarens prestationsförmåga under hela dagen.

Att anpassa lösningar för att optimera den enskilda användarens unika förmågor och preferenser och för att ge audionomer den support och de verktyg de behöver för att kunna matcha användare och lösning.

Personlig anpassning är nyckeln och du spelar en viktig roll

Genom att balansera förbättringar i prestanda och energibesparande algoritmer med användarens preferenser och förutsättningar, kan vi hjälpa dig som audionom att uppfylla dina kunders unika behov och önskningar.

Tillsammans måste vi minska belastningen på de kognitiva resurserna som redan är ansträngda på grund av hörselnedsättning (och åldrande). Att minska lyssningsansträngningen genom att skapa effektivare tillgång till ljud, gör att användarna kan välja när och hur de använder sin energi under dagen. Nästa steg mot att minska energibelastningen är att analysera den personliga anpassningens roll.

Att hitta rätt balans mellan tillräckligt hög prestanda och den kognitiva belastningen gör att användaren kan delta mer aktivt istället för att bara följa vad som händer. Det ger dem också en djupare uppfattning av de ljud de hör.

Det personliga tillvägagångssättet är utformat för att få ut det mesta av användarens unika egenskaper och preferenser.

Det är bara med din hjälp som vi kan hitta rätt balans mellan tillräckligt hög prestanda och den kognitiva ansträngningen. Med de verktyg vi utvecklar och din erfarenhet av användandet av dem kommer vi hitta denna balans snabbt och enkelt.

Förbättrar prestandan

Oticon börjar resan med att investera i ytterligare forskning för att utveckla nya tekniker för att förbättra prestandan i svåra situationer.

Från dessa forskningsresultat fortsätter vi att utveckla metoder och algoritmer. Vi tillämpar algoritmerna på hörapparater så att personer med hörselnedsättning kan dra nytta av dem i verkliga situationer.

Det ger dig, audionomen, strategier för att maximera din kliniska effektivitet vid anpassning, programmering och justering av hörapparater till användarna.


En annan dimension är förmågan att prestera hela dagen

Oticon har redan medverkat i över ett årtionde inom forskning om den extra kognitiva ansträngning som en hörselnedsättning medför. Vi fortsätter att investera inom detta område med syftet att upptäcka faktorer som kan minska denna ansträngning och minska den energianvändning som krävs för att lyssna.

Denna forskning kommer att leda till en utveckling av algoritmer som underlättar lyssnandet ytterligare och lägger arbetet med att bearbeta ljud på hörapparaterna istället för på användaren. Vi kan då erbjuda kliniskt genomförbara och gedigna metoder för att minska den kognitiva ansträngningen, frigöra mentala resurser och maximera lyssningsupplevelsen.


Tekniska framsteg och energibevarande

Vi arbetar konstant på tekniska framsteg som kan förbättra hörseln, särskilt i svåra lyssningssituationer. Dessa innefattar akustik, signalhantering och trådlösa tekniker.

För att hjälpa användarna att vara aktiva hela dagen måste vi titta på enskilda förmågor, egenskaper och preferenser i ett vidare perspektiv än tidigare. Detta tillsammans med förmågan att maximera prestandan leder till en optimerad hörsel hela dagen.

 • Anpassning med Genie

  Oticons anpassnings- och rådgivningsverktyg Genie har utformats för att ge högkvalitativa anpassningar som uppfyller varje användares unika behov.

 • Marknadsföring och support

  Upptäck våra personligt anpassade marknadsföringsverktyg som har utformats för att locka ännu fler människor till din klinik.

 • Bli ett Oticon-proffs

  Vill du sälja Oticon-produkter? Kontakta din lokala Oticon-representant.

 • Produktnyheter

  Håll dig uppdaterad med de senaste produktnyheterna.