introbanner-compatibility

Oticon ON appen - vanliga frågor

Kompatibilitet med hörapparater

Om du vill veta mer om dina Oticon hörapparaters kompatibilitet med din smartphone, Oticons appar eller trådlösa tillbehör, klicka här

Allmän information

Ja, Oticon ON-appen finns för både för Apple och Android. Funktionerna är i generellt samma för båda Apple och Android, men vissa funktioner kan vara begränsade på vilken plattform som används.

Ladda ner Oticon ON-appen från Apple App Store® eller Google Play™ store. Installera appen på din smartphone på precis samma sätt som andra appar.

Ja, Oticon ON-appen är gratis att ladda ner och använda.

Internet of Things/IFTTT-funktionen är länkad till en extern leverantör (IFTTT) men är fortfarande gratis att använda så länge du använder Oticons färdiga miniprogram. Om du vill skapa dina egna miniprogram måste du prenumerera på IFTTT Pro mot en avgift. Se IFTTT-webbplatsen för mer information.

Ja, appen har ett "Demo"-läge som du kan använda för att titta på funktionerna och se vad du tycker. Du måste dock ansluta Oticon ON appen till dina Oticon-hörapparater för en komplett upplevelse.

Nej, du kan använda de flesta funktionerna i Oticon ON appen utan att öppna ett konto. Endast HearingFitness™ och IFTTT kräver att du skapar ett konto.

Oticon hanterar alla personuppgifter enligt lokala bestämmelser. Läs mer i vårt sekretessmeddelande för Oticon ON appen

Parkoppling

Du finner all information du behöver om parkoppling av dina hörapparater med din Apple- eller Android-enhet på denna sida

Ja, du kan ansluta dina hörapparater till flera enheter samtidigt. Vi rekommenderar dock att du parkopplar dina hörapparater med en enhet i taget för att vara säker på att den enhet du använder är den som har full kontroll. Detta underlättar processen att strömma ljud genom dina hörapparater.

Anslutningsavståndet är upp till 10 meter, beroende på omgivningen och möblerna och väggarna i din bostad.

Funktioner

Ja, med Oticon ON appen kan du justera volymen på dina hörapparater diskret och slå av/på dem. Du kan styra båda hörapparaterna samtidigt eller justera volymen på vänster eller höger sida separat. Du kan också använda appen för att byta program.

Ja, det kan du. Du kan också ställa in din app för att få ett meddelande när hörapparatens batterier håller på att ta slut.

Ja, Tinnitus SoundSupport i Oticon ON appen genererar ljud för tillfällig lindring för användare som lider av tinnitus, som en del av ett tinnitusbehandlingsprogram. Den här funktionen kommer endast att finnas i appen om din audionom aktiverade tinnitusfunktionen när du fick dina hörapparater. Kontakta din audionom för att veta mer.

Ja, Oticon ON appen har en fjärrmikrofonfunktion för Apple-enheter. Med denna funktion kan du använda din telefon som en mikrofon som du kan ge till din konversationspartner, och använda dina hörapparater som hörlurar så att deras röst överförs direkt till ditt öra. Detta kan hjälpa dig att höra deras röst tydligare - även på avstånd - och det kan också minska effekterna av omgivningsbrus.

Denna funktion är inte tillgänglig i Oticon ON appen för Android, däremot kan du använda Oticon ConnectClip som en fjärrmikrofon.
Läs mer på denna sida

Om du har en Apple-enhet kan du använda fjärrmikrofonfunktionen. Öppna huvudskärmen för fjärrkontroll i Oticon ON appen och välj ett av de allmänna programmen. Aktivera fjärrmikrofonen genom att trycka på mikrofonikonen längst ned till höger på skärmen. När fjärrmikrofonen aktiveras blir ikonen grön. Ge din telefon till din konversationspartner och be dem tala i mikrofonen. Deras röst strömmas direkt till ditt öra. För att avsluta, tryck på ikonen igen.

Funktionen "Hitta mina hörapparater" är ett praktiskt verktyg som visar din hörapparats exakta GPS-position vid varje tillfälle, eller var de befann sig sista gången de slogs på och anslöts till appen. Den här funktionen är mycket användbar om du har tappat bort dina hörapparater och behöver hjälp med att hitta dem.

Du behöver en Oticon TV-adapter om du vill överföra ljud från din TV till dina hörapparater. Med Oticon ON appen styr du enkelt volymen på överfört ljud och hanterar externa omgivningsljud. Du kan använda flera TV-adaptrar för att strömma ljud från flera TV-apparater. I sådana fall hjälper Oticon ON appen dig att styra och namnge var och en av dina anslutningar så att du kan växla mellan dem när du till exempel väljer att titta på TV i ett annat rum.

Ja, med Oticon ON appen kan du också styra andra anslutningsprodukter från Oticon, som ConnectClip eller EduMic. Det underlättar volymjusteringar och hjälper dig att kontrollera de omgivningsljud som dina hörapparater plockar upp.
Läs mer om Oticons anslutningsprodukter på denna sida

Ja, alla Oticon Bluetooth-hörapparater är 'Made for iPhone' (MFi) och du kan strömma ljud från iPhone, iPad eller iPod Touch direkt till dina hörapparater. Du behöver inte Oticon ON för att strömma ljud från din Apple-enhet. ​

Om du har kompatibla hörapparater och en kompatibel iPhone kan du ringa handsfree-samtal genom att ansluta dina hörapparater direkt till din iPhone via Bluetooth.

Om dina hörapparater eller iPhone inte är kompatibla med den senaste handsfree-tekniken måste du använda ConnectClip för att aktivera handsfree-samtal eller tala i din iPhones mikrofon.

• Om du har en Android-telefon som stöder Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA) och hörapparater som stöder direkt ljudöverföring från Android kan du strömma ljud från din telefon direkt till dina hörapparater, inklusive telefonsamtal. Med ConnectClip kan du tala hands-free.

Du behöver inte Oticon ON för hands-free-samtal med ConnectClip och din smartphone.

• Om din Android-enhet inte stöder ASHA eller om dina hörapparater inte stöder direkt ljudöverföring från Android behöver du ConnectClip som en mellanliggande enhet för att strömma ljud till dina hörapparater. Ljudet överförs fram och tillbaka mellan din enhet och dina hörapparater via ConnectClip. Du kan också ringa och ta emot handsfree-samtal - dina hörapparater fungerar som hörlurar och ConnectClip som en mikrofon.

Du behöver inte Oticon ON för hands-free-samtal med ConnectClip och din smartphone.

Kontrollera om din telefon är kompatibel

Hearing Fitness-funktionen i Oticon ON ger dig bättre kontroll över dina hörapparater. Den kan användas för att sätta upp mål för hur mycket du använder dina hörapparater, övervaka dina framsteg och förbättra ditt hörselbeteende.

Funktionen Internet of Things i Oticon ON appen gör att du kan ansluta dina hörapparater till andra Internet-anslutna enheter. Du kan till och med ställa in dina egna smarta anslutningar, till exempel om du slår på dina hörapparater så sätts din kaffebryggare på eller du få ett meddelande i dina hörapparater när någon ringer på dörren.

Läs mer om Internet of Things och fördelarna med IFTTT-tjänster på denna sida

Internet of Things / IFTTT-funktionen

'If This Then That' (IFTTT) är en tredje part-tjänst som du använder för att bestämma hur dina hörapparater, hushållsapparater, appar och webbplatser fungerar med varandra genom anpassningsbara regler.

Ja, du måste skapa ett Oticon-konto och ett IFTTT-konto.

Följ instruktionerna i avsnittet Internet of Things i appen för att komma igång.
Du kan också hitta mer information om hur du kommer igång på denna sida

Ja, det är säkert. Du är ensam ansvarig för att utforma dina egna anslutningar till andra enheter och dessa är strikt personliga och kan inte ses av andra människor. Se till att du alltid skyddar din inloggningsinformation.

Nej, de funktionerna kräver ingen extra ström så det påverkar inte batteriets livslängd.

Ja, se bara till att de nya hörapparaterna är kompatibla med Oticon ON appen. När de nya hörapparaterna har parkopplats med din telefon kan du fortsätta använda dina IFTTT-tjänster med dina nya hörapparater via Oticon ON appen.

Du stänger av funktionen (och slår på den igen) direkt via Oticon ON appen.

Equalizer för trådlöst överfört ljud

En equalizer är ett "filter" för justering av ljudstyrkan i olika frekvensband. En equalizer, som den i Oticon ON appen, kan användas för att justera ljudet du överför till dina hörapparater (till exempel musik, en podcast, en ljudbok, ljud från en film eller video och ljud från en fjärrmikrofon). Detta ger dig extra kontroll över det överförda ljudet för en personlig lyssningsupplevelse.

Strömningsequalizern är tillgänglig för alla Oticon Bluetooth-hörapparater utom Oticon Opn och Oticon Siya. Om dina hörapparater inte stöder funktionen visas inte equalizerknappen i appen.

Med equalizern kan du justera ljudstyrkan för tre frekvensområden (band): Låga (basljud), mellanliggande (mellanregistret) och höga ljud (diskantljud). Justera volymen för varje band separat för att få det ljud som känns mest bekvämt och balanserat för dig.

För varje band kan du öka volymnivån till + 6dB eller sänka den till -12dB.

För iPhone och iPad med Oticon Bluetooth hörapparater*, För Android-telefoner som stöder ASHA och används med ASHA-kompatibla hörapparate::

Equalizerknappen visas på fjärrkontrollens skärm (i alla program utom Tinnitus-program). När du strömmar är knappen aktiv (grön) och ändringarna i equalizerinställningarna hörs omedelbart i dina hörapparater. När du inte strömmar är knappen inaktiv (grå). Du kan fortfarande ändra equalizerinställningarna, och de valda inställningarna kommer att användas när du börjar strömma ljud. Du justerar bara strömmat ljud med equalizern, inte ljudet omkring dig som fångas upp av dina hörapparats mikrofoner.

För Android-telefoner som inte stöder ASHA, För Android-telefoner som stöder ASHA men som används med hörapparater som inte är ASHA-kompatibla:

Equalizerknappen visas på fjärrkontrollens skärm så snart du börjar strömma ljud till dina hörapparater med en annan Oticon-enhet (ConnectClip, EduMic eller TV-adapter). När strömningen slutar försvinner knappen från skärmen - tills du börjar strömma ljud igen. Du justerar bara strömmat ljud med equalizern, inte ljudet omkring dig som fångas upp av dina hörapparats mikrofoner.

*Alla Oticon Bluetooth hörapparater stöder equalizer för överfört ljud utom Oticon Opn och Oticon Siya.

Är min telefon kompatibel?

När du trycker på equalizerknappen öppnas en ny skärm som visar de tre frekvensbanden. Du kan justera ljudstyrkan för varje band med respektive skjutreglage.

Om du har stängt equalizerskärmen klickar du på equalizerknappen igen. Använd skjutreglagen och klicka på ÅTERSTÄLL FÖRINSTÄLLNINGAR (0dB för varje band).

Ja. När du överför ljud genom en Oticon-enhet visas equalizerknappen på fjärrkontrollens skärm. Tryck på knappen för att börja justera överfört  ljud från dessa enheter. När överföringen slutar försvinner knappen tills du återupptar överföringen.

Ja, du kan använda equalizern för att finjustera ljudet när du lyssnar på musik, förutsatt att ljudet överförs till dina hörapparater (från din telefon, TV-adapter eller ConnectClip). Equalizern fungerar inte om du spelar musik på vanliga högtalare.

Ja.

När du strömmar ljud till dina hörapparater i Oticon ON:

Dina ändringar av equalizerinställningarna hörs omedelbart i dina hörapparater. Detta gäller när du använder appar som fortsätter att strömma även i bakgrunden (dvs. strömningsappen är fortfarande öppen men visas inte på din skärm).

När du inte strömmar ljud eller när du använder en annan app som fortsätter att strömma i bakgrunden (dvs. strömningsappen är fortfarande öppen men visas inte på din skärm).

För iPhone, iPad med alla Oticon Bluetooth-hörapparater, eller för Android-telefoner som stöder ASHA som används tillsammans med ASHA-kompatibla hörapparater kan du ändra equalizerinställningarna. Dina nya inställningar kommer att implementeras när ljudöverföringen återupptas. För Android-telefoner som inte stöder ASHA, eller för Android-telefoner som stöder ASHA men som används med hörapparater som inte är ASHA-kompatibla, kan du bara ändra equalizerns inställningar under pågående ljudöverföring.

*Alla Oticon Bluetooth hörapparater stöder equalizer för strömmat ljud utom Oticon Opn and Oticon Siya.

Är min telefon kompatibel?

Ja.

Ja. Du kan använda equalizern för att finjustera din samtalspartners röst när du använder fjärrmikrofonfunktionen i Oticon ON appen. Denna funktion är endast tillgänglig för iOS-enheter.

Nej, equalizern kan inte justera det ljud som hörapparatens mikrofoner fångar upp. Du kan bara justera ljudet som överförs från andra källor (Oticon-enheter eller andra appar).

Ja, equalizern kommer ihåg dina inställningar när du börjar överföra från en annan app eller en annan enhet så länge du inte stänger av Oticon ON appen (du kan växla till en annan app, men du måste hålla Oticon ON appen aktiv i bakgrunden). Gå tillbaka till Oticon ON appen när du vill justera inställningarna igen.

Nej, när appen stängs av återställs inställningarna till förinställningarna (0 dB för varje band). Gå tillbaka till Oticon ON appen när du vill justera inställningarna igen.

Ja, Oticon ON appen kommer ihåg dina equalizerinställningar så länge du inte stänger av Oticon ON appen (du kan växla till en annan app, men du måste hålla Oticon ON appen aktiv i bakgrunden). När dina hörapparater startas om kommer appen att använda samma inställningar på hörapparaterna.

Om du bara startar om en hörapparat (och har två hörapparater) läser appen av equalizerns inställningar från den andra hörapparaten och återställer dessa inställningar på den omstartade hörapparaten.

Nej, men equalizern kommer ihåg och tillämpar dina valda inställningar så länge Oticon ON appen är igång (även om det bara är i bakgrunden).

Detta alternativ är endast tillgängligt i Oticon ON-appen för vitt, rosa och rött brus. Detta alternativ finns tyvärr inte tillgängligt för havsljud.