Rådgivning och anpassning

Ett engagerande och familjevänligt
rådgivningsverktyg

Din roll som audionom är viktig när det gäller att hitta rätt hörsellösning för barn med hörselnedsättning samt att ge hela familjen det stöd de behöver. Med Oticon Counsellings intuitiva och familjevänliga verktyg kan du ge utmärkt vård och rådgivning till barn.

Vi på Oticon inser det komplicerade och viktiga ansvar du som barn-audionom har när det gäller att balansera rätt lösning med de praktiska behoven hos barn och deras familjer. För att hjälpa dig har vi tagit fram Paediatric Oticon Counselling – en flexibel, interaktiv verktygslåda som hjälper dig att skapa förtroende och lojalitet genom att underlätta en engagerande rådgivningsprocess för barn med hörselnedsättning och deras föräldrar.

Intuitiv och lärande

Oticon Counsellings intuitiva design hjälper dig att spara dyrbar tid för vård och rådgivning. Utbildningsverktygen gör den komplexa informationen lättare att förstå och dialogverktygen hjälper dig att inhämta värdefull feedback - särskilt från mindre barn - till grund för den personliga anpassningen.

Engagerande och upplysande

Full av barnvänliga, lättförklarliga verktyg - Oticon Counselling engagerar och motiverar barn och föräldrar att ta ansvar för hörselnedsättningen och förstå hur de ska samarbeta för att uppnå det önskade resultatet.

Uppfylla enskilda behov

Oticon Counselling behandlar de enskilda behoven hos två användargrupper - Barn och Vuxna. När det gäller barn gör Oticon Counselling att du kan hjälpa barn i åldrarna 4-12 år och deras föräldrar.

Intuitiva och motiverande verktyg

Det är mycket enkelt och intuitivt att använda Oticon Counselling för barn och ungdomar. Med sju verktyg att välja mellan kan du skapa ett eget system och anpassa dina konsultationer så att de uppfyller behovet hos barn och föräldrar.

 • Audiogrammet - med tal- och ljudexempel

 • Örat - beskriver örats anatomi och olika typer av hörselnedsättning

 • Speech in Noise - understryker dess påverkan på hörsel och förståelse

 • Fördelar med hörapparater - för demonstration av fördelarna med att använda Oticon Sensei

 • FM-fördelar - demonstrerar fördelarna med FM i skolan och hemmet

 • Daglig skötsel - detta ska du göra och inte göra med dina hörapparater

 • Kommunikationsstrategier – värdefulla kommunikationsstrategier för vardagliga situationer

Vi förenklar anpassningen av hörapparater

Barnvänlig hörselvård är mer än bara utveckling av barnprodukter och anpassningsprogram. Det beror på att anpassningsprotokollet för barn ofta skiljer sig från det som används för vuxna.

Vid anpassning för barn kan audionomer arbeta med audiometriska data i olika format, särskilda målförstärkningsformler, olika antaganden om hur automatiska funktioner ska ställas in och ett annat förhållningssätt till verifiering.

För att underlätta för barn-audionomer i deras dagliga arbete, utvecklade vi Genies anpassningsläge för barn.

Anpassningsläget för barn i Oticons Genie-program ser till behovet hos barn med hörselnedsättning – och de audionomer som tar hand om dem.

Ge barn möjlighet att utveckla sitt språk

För att underlätta anpassningen för barn och tonåringar upp till 16 år har vi lanserat ett mer flexibelt sätt att hantera standardinställningarna för barn i Genie.

Lättanvända standardinställningar

För barn mellan 0-3 år är Direktionalitet och Brushantering satt till AV. För barn mellan 4-16 år är Direktionalitet och Brushantering satt till PÅ.

Hörapparaternas knapp är inaktiverad för alla barnanpassningar – vilket innebär att volymkontrollen är AV och endast ett program är förinstallerat.

Dessa standardinställningar kan enkelt ändras för att passa dina personliga preferenser.

Utvecklat genom noggrann forskning

DSL v5.0a m[i/o] är den anpassningsstandard för barn som utvecklats vid University of Western Ontario. Med stöd av många års forskning och erfarenhet av barnanpassningar tror vi att DSL v5.0a m[i/o] är den mest barnvänliga anpassningsalgoritm som finns. Den håller detaljerna i talet hörbara och bekväma i alla situationer för att ge barn varje möjlighet att utveckla sitt språk och sina kommunikationsfärdigheter.

Den senaste versionen av DSL är baserad på forskning och feedback från barn. Den har stöd för den potential som dagens avancerade hörapparater erbjuder och hjälper audionomer med anpassningen av allt yngre barn.

Barnvänlig trådlös teknik

Stabil, tillförlitlig trådlös programmering och finjustering.

FittingLINK är Oticons trådlösa programmeringsenhet för Oticons trådlösa hörapparater. Enkel att ställa in tillsammans med vår Genie-anpassningsprogramvara, FittingLINK är kompatibel med Oticon Sensei, Oticon Safari och ett brett urval av andra trådlösa hörapparater.

FittingLINK bärs runt halsen under programmeringen. Beroende på barnets ålder och förmåga att ge feedback om ljudkvalitet, kan FittingLINK förbättra anpassningsprocessen genom att erbjuda en sladdfri anpassning.

FittingLINK tillhandahåller en snabb och tillförlitlig dataförbindelse mellan din NOAH-aktiverade dator och barnets hörapparater. Allt du behöver göra är att ansluta FittingLINK till din dator och placera halsbandet runt barnets hals för att starta programmeringssessionen.

Utformad för din arbetsdag

FittingLINK och Genie erbjuder en rad olika verktyg och vägleder dig genom anpassningsprocessen. Detta säkerställer att anpassningen blir optimal, helt i linje med vedertagen bästa praxis.

Real-Ear verifiering och finjustering

Beroende på barnets ålder eller samarbetsförmåga, kan du använda FittingLINK för Real-Ear verifiering eller för finjustering under uppföljningsbesök.

Coupler-baserad verifiering

Coupler-baserad verifiering rekommenderas för spädbarn och små barn som inte är tillräckligt gamla för Real-Ear verifiering.

EasyRECD™ individuell öronakustik

Utvecklad som ett alternativ för Oticon Sensei-hörapparaterna, låter EasyRECD™ dig enkelt ta med individuell öronakustik i anpassning åt spädbarn och små barn, utan att du behöver använda separat verklig öronutrustning. easyRECD™ fungerar även tillsammans med FittingLINK för sladdfri verifiering.

En serie insiktsbaserade material för att hjälpa dig i din praktik

Oticons rådgivningsmaterial för barn har tagits fram för att hjälpa dig i dialogen med föräldrar, barn och övriga familj. Dessutom erbjuder vi rikligt med material för föräldrar till barn i alla åldrar med hörselnedsättning.

Ge barn och föräldrar stöd

Att bestämma hur bra ett barn hör är betydligt mer än att bara ta fram ett audiogram. De här rådgivningsverktygen hjälper dig att identifiera hörselsvårigheter och upplysa om de hjälpmedel som föräldrarna måste känna till.

 • Audiologisk vision

  Upptäck Oticons audiologiska vision

 • Marknadsföring och support

  Upptäck våra personligt anpassade marknadsföringsverktyg som har utformats för att locka ännu fler människor till din klinik.

 • Produktnyheter

  Håll dig uppdaterad med de senaste produktnyheterna.

 • Bli ett Oticon-proffs

  Vill du sälja Oticon-produkter? Kontakta din lokala Oticon-representant.