Hörapparater håller hjärnan i form

Lästid: 2 min.
29-01-20

Det här är något som kanske kommer som en överraskning: Man hör med hjärnan, inte med öronen

 

Dina öron tar emot ljud och skickar dem till hjärnan och det är där vi uppfattar att vi faktiskt har hört ett ljud. Hjärnan gör det mesta av arbetet vilket är förklaringen till varför du kanske känner dig lite trött när du börjar använda dina hörapparater. Denna trötthet kommer att gå över. Det är precis som att träna; du kanske känner dig öm i början, men med tiden kommer du och din hjärna att anpassa sig till att kunna höra mer.

Vår grundfilosofi är att utveckla hörapparater som stödjer hjärnan snarare än att bara skruva upp volymen. Att göra alla ljud högre bidrar bara till att trötta ut hjärnan; istället hjälper vi den att få en meningsfull känsla. Det ger en mer naturlig och behaglig ljudmiljö så att du blir mindre trött och bättre kan minnas mer av viktiga samtal. Det är vad vi kallar BrainHearing™.

 

Dina hörapparater är tillverkade för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt liv och hålla hjärnan i form. Det bidrar till betydande hälsofördelar. Forskning tyder på att en god hörsel kan minska risken att utveckla tidig demens, delvis för att förmågan att delta i sociala aktiviteter och interagera med andra människor är en nyckelkomponent för hjärnans hälsa. 

Det är som att sticka huvudet genom ett grått moln  Lisbet Dahl, skådespelare och regissör

Lisbet Dahl, hyllad dansk skådespelare, regissör och revyartist, erkände att hennes hörselnedsättning påverkade hennes förmåga att regissera den berömda revyn Cirkusrevyen.

Hon sökte hjälp och fick hörapparaten Oticon Opn utprovad av sin audionom. Det var ett en stor förändring för henne, både professionellt och privat.

Nu när jag har hörapparater är det en enorm källa till lycka och glädje Lisbet Dahl, skådespelare och regissör

Du kanske kommer identifiera dig med Lisbets berättelse över tid. I den här videoserien i två avsnitt kan du se vilken effekt det har haft för henne att få hörapparater.